15 دی 1393 - 13:10 شناسه خبر: 1482 نسخه چاپی

عسگراولادی تشریح کرد

مقایسه اقتصاد ایران با چین

مقایسه اقتصاد ایران با چین عسگراولادی تشریح کرد
 رئیس بازرگانی اتاق بازرگانی ایران و چین ضمن مقایسه شرایط تولید و سرمایه‌گذاری در ایران و چین، دلایل رشد اقتصادی این کشور و موفقیتش در تاثیر ...

 رئیس بازرگانی اتاق بازرگانی ایران و چین ضمن مقایسه شرایط تولید و سرمایه‌گذاری در ایران و چین، دلایل رشد اقتصادی این کشور و موفقیتش در تاثیرگذاری اقتصاد جهانی را تشریح کرد.

به گفته عسگراولادی مدیریت در چین شایسته سالاری است ولی در ایران ارثی، سیاسی یا رانتی است. همچنین یکی دیگر از دلایل موفقیت اقتصاد چینی سپردن همه کارها به مردم و نظارت بر انهاست در حالی که ما علیرغم سفارش امام راحل که فرمودند "کاری که مردم می توانند انجام بدهند را انجام ندهید" همواره در اقتصاد دخالت داریم و هنوز 80 درصد اقتصادمان دولتی است.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، اسدالله عسگراولادی شب گذشته با حضور در برنامه پایش اظهار کرد: چین درها را به روی سرمایه‌گذاری از کشورهای بیگانه باز کرد و به سرمایه‌گذاری اهیمت داد. این کشور اعلام کرد که هرکس برای صادرات اقدام به تولید کند از امتیازات خاصی برخوردار می شود. کارخانه‌های چینی تا 85 درصد تنخواه دریافت کردند و این باعث شد که همه به سمت تولید برای صادرات حرکت کنند.

به گفته عسگراولادی سومین قدم چین این بود که به فضای کسب و کار اهمیت داد و حرکت برای اشتغال را به گونه ای تنظیم کرد که در هیچ شهری فرد بیکار وجود نداشته باشد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: چین به افراد کارآفرین جایزه داد و در مذاکرات اقتصادی را به روی تمام کشورها باز کرد. همچنین به دوست و دشمن در اقتصاد اهمیت داد و با این اقدامات رشد 9 تا 10 درصد را سالانه در اقتصاد شاهد بود.

اقتصاد بیش از 4000 میلیارد دلاری چین

عسگر اولادی با اشاره به حجم صادرات 2160 میلیارد دلاری و حجم واردات 1970 میلیارد دلاری چین در سال جاری گفت: این به معنای اقتصاد بالای 4000 میلیارد دلار است.

وی بیان کرد: اقتصاد کشور چین در حال حاضر بازارهای بزرگ آمریکا و روسیه را تحت تاثیر قرار داده و طی چند ماه اخیر 370 میلیارد دلار با آمریکا معامله کرده است.

همه تسهیلات در چین بهره تک رقمی دارند

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه در چین به کارگرهای با درآمد پایین یارانه کالا می‌دهند، گفت: بهره تسهیلات در این کشور آسیای شرقی پنج تا شش درصد بوده و تمامی تسهیلات حتی صنعتی‌ها یک بهره تک رقمی دارند.

عسگر اولادی یادآور شد: ایران با چین 51 میلیارد مبادله دارد که فقط 100 میلیون دلار آن کالای مصرفی است. امسال 51 میلیارد دلار با چین مبادله دو طرفه داشتیم که 55 درصد آن صادرات و 45 درصد واردات است. در 30 سال اخیر همیشه توازن اقتصادی موجود مثبت بوده است. 55 درصد صادرات کشور به چین بیشتر شامل انرژی، میعانات گازی و پتروشیمی بوده است.

مدیریت در ایرانی ارثی، سیاسی و رانتی است

به گفته وی وام های پرداختی و راندمان در چین بالاست و برخی اوقات کارگرهایشان سه شیفت هم کار می کنند.

عسگراولادی ادامه داد: مدیریت در چین شایسته سالاری است ولی در ایران ارثی، سیاسی یا رانتی است. ما در عمل به فضای کسب و کار کمک نمی کنیم. چین نظارت کرد ولی همه کار را به دست مردم سپرد.

هنوز 80 درصد اقتصاد ایران دولتی است

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکید کرد:‌ امام راحل به دولت فرمودند " کاری که مردم می توانند انجام بدهند را انجام ندهید"، ولی دولت رعایت نکرد. همواره در دولت های مختلف قول دادیم که درصد دخالت دولت در اقتصاد را پایین بیاوریم ولی هنوز بین 75 تا 80 درصد اقتصاد دولتی است.

عسگر اولادی در پایان با اشاره به اینکه دولت به واحدهای دولتی کمک کند، گفت: چین برای همه صادراتش بین هفت تا 15 درصد جایزه دارد. بهترین جنس و بدترین نوع جنس را در کنار هم تولید می کند. متاسفانه برخی از کشورهای همسایه اجناس بی کیفیت را به نام چین به ما می فروشند.

 

منبع: ایسنا